SAS vinst högre än väntat

Flygbolaget SAS presenterar en vinst före skatt på 809 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Under samma period i fjol blev vinsten 657 miljoner kronor.

 

 Kina fortsätter storinvestera i Sverige

Under första halvåret 2018 har kinesiska företag investerat nära 33 miljarder kronor i Sverige och detta är mest i Europa enligt rapport från Baker McKenzies. Rapporten konstaterar också att Kina kraftigt skiftat från att investera i Nordamerika till Europa.

 

 Fortsatt fallande priser på bostäder

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att bopriserna föll under november månad, tuffare bolåneregler och kommande räntehöjningar är bakomliggande orsaker.

 

 Ännu en tuff vecka på världens börser

De globala aktiemarknaderna har haft en turbulent vecka som präglats av nedåtgående kurser. Det är inga nya orosmoln som dykt upp utan frågor såsom handelskonflikten mellan USA och Kina, konjunkturen, ränteläget och Brexit är bakomliggande orsaker.