Storvarsel hos arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen varslar 4.500 medarbetare, en tredjedel av myndighetens anställda. Stora delar av förmedlingsarbetet ska flyttas över på privata företag och hela omgörningen ska vara genomförd senast 2021.

 

 Amazon passerar mistolpe

Det starka slutet på året gör att Amazon passerat milstolpen 200 miljarder dollar och tillhör nu skaran av bolag vars årliga intäkter kan mätas i hundratals miljarder dollar. Försäljningen för året landade på 232,9 miljarder dollar, uppger CNN.

 

 Nevs köper in sig i Koenigsegg

Elbilsutvecklaren Nevs har beslutat att investera 150 miljoner euro, motsvarande 1,5 miljarder kronor i sportbilstillverkaren Koenigsegg, rapporterar Affärsvärden. Investeringarna ger 20 procent av aktierna i Koenigsegg och 65 procent av aktierna i samriskbolaget.

 

 Fler svenskar väljer ekologiskt

Det blir allt populärare med ekologiska livsmedel och 2018 ökade den svenska marknaden med drygt en miljard kronor till 28,8 miljarder kronor.

 

 Facebook fortsätter lyfta

Facebook ökar antalet dagliga användare till 1,52 miljarder, något mer än vad analytikerna trott. Även omsättningen och vinsten stiger mer än väntat när man presenterar sin delårsrapport.