Trump hotar införa tullar över 100 miljarder

USA:s president Donald Trump hotar med att införa tullar på EU varor för över 100 miljarder kronor. Flygplan, fisk, ost och vin riskerar att bli dyrare. Bakgrunden är en långdragen tvist som handlar om subventioner mellan europeiska Airbus och amerikanska Boeing.

 

 Nu kommer skatteåterbäringen

 Drygt två miljoner svenskar delar på 13,7 miljarder kronor mellan den 9 och 12 april vilket är mer än dubbelt så många jämfört med förra året. 2018 fick omkring 900 000 personer skatteåterbäringen under april.

 

 Brexit skjuts upp

Efter EU-mötet under onsdagen har Storbritannien skjutit fram deadlinen för Brexit fram till den 31 oktober, men med möjligheten att lämna tidigare om ett avtal röstas igenom i det brittiska parlamentet.

 

 Hongkong går om Japan som tredje största aktiemarknad

Under onsdagen gick Hongkongbörsen om Japan och blev där med den tredje största börsen i världen. Aktierna i Hongkong har ett totalt marknadsvärde på i 5,7 biljoner dollar mot Japans 5,76 biljoner dollar. Hongkong placerar sig efter USA och Kina mätt i aktiemarknadens storlek.