Skatteåterbäring i veckan

Mellan den 4-7 juni betalar Skatteverket ut pengar till närmre 2,7 miljoner svenskar. Den som ännu inte fått sin skatteåterbäring kan anmäla sitt konto hos skatteverket via bankgirot.se.

 

Trump på besök i Storbritannien

 I veckan besöker USAs president Donald Trump Storbritannien och däribland den avgående premiärministern Theresa May. Trump säger att han vill att de båda länderna sluter ”ett rejält handelsavtal” efter att brexit träder i kraft och Storbritannien har lämnat EU.

 

Dyra lån ska märkas

 Från och med den 1 juli måste så kallade högkostnadskrediter märkas med en varningstriangel, skriver Konsumentverket. Detta på uppdrag av regeringen.

 

Allt fler väljer billiga fonder

Billiga indexfonder vinner mark på bekostnad av dyrare aktiva fonder. En trend som väntas fortsätta och är bra för konsumenterna, säger Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening. Även hållbara fonder går starkt bland de svenska hushållen.