Svenskt snus godkänt i USA

Det amerikanska läkemedelsverket FDA har godkänt snusprodukter från svenska tobaksbolaget Swedish Match. Snuset som går under varumärket General får nu marknadsföras som ”produkter med modifierad risk” med så kallad MRTP-status.

 

Underskott i statsbudget 2020

Den svenska ekonomin mattas av de kommande åren vilket ökar statens lånebehov. Enligt Riksgäldens senaste prognos väntas underskott i statsbudgeten från och med nästa år. Samtidigt sänks BNP-prognosen både för i år och nästa år.

 

Reporäntan oförändrad

På torsdagen kom beskedet att Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på -0,25%. Prognosen indikerar att räntan troligtvis kommer att höjs till 0% i december.

 

Telia tillsätter ny VD

Det står nu klart att Allison Kirkby blir ny vd och koncernchef på Telia och hon tillträder under andra kvartalet 2020. Allison Kirkby kommer närmast från rollen som vd och koncernchef för den danska telekomoperatören TDC