Lägre ränta på CSN lån

Studielånen blir kvar på låga nivåer även nästa år, närmare bestämt på 0,16%. CSN räknar sedan med att räntan kommer att pressas nedåt, till 0,08% år 2021 och 0,05% 2022.

 

Mobillåda årets julkapp 2019

Årets julklapp 2019 blir mobillådan vilket är en parkeringsplats för mobiltelefoner. Enligt HUI var det ett självklart val, mycket på grund av samhällsdebatten om hur mycket tid vi lägger på våra mobiler.

 

Handelsavtal drar ut på tiden

Nuvarande förhandlingar mellan USA och Kina som pågått i ett år ser inte ut att få ett slut under 2019. Enligt President Trump har inte Kina kommit till en önskvärd nivå varför det ser ut att dröja in på 2020 innan ett avtal är på plats.

 

Låg tillväxt i världen

Den ekonomiska tillväxten i världen bedöms landa på den lägsta sedan finanskrisen, enligt OECD. BNP-tillväxten beräknas sjunka från 3,5%i fjol till 2,9%i år, för att ligga kvar på samma nivå de kommande två år.