ICA ångrar bonussystem

Efter hård kritik gör Ica om delar av sitt nya bonussystem ”Stammis”. Ytterligare en bonus kommer att läggs till för dem med liten matbudget, ofta pensionärer i singelhushåll som har det sämre ställt.

 

Rekordår för svensk elexport

Enligt statistik från branschorganisationen Energiföretagen blev 2019 ett rekordår för den svenska elexporten som ökade med 50% jämfört med föregående år. Största orsaken till ökningen är vindkraften.

 

Amazon slår rekord

För första gången överstiger Amazons börsvärde 1 000 miljarder dollar efter att bolaget presenterat sin kvartalsrapport. Vinsten per aktie ligger på 6:47 dollar per aktie, långt högre än analytikernas förväntningar på 4:04 dollar.

 

H&M tillsätter ny VD

Helena Helmersson, som bland annat varit global produktchef och hållbarhetschef blir ny VD på H&M. Tidigare VD, Kar-Johan Persson blir ny styrelseordförande.