Lyfta reserestriktioner kan hjälpa besöksnäringen

I veckan meddelade regeringen att symtomfria människor från Covid-19 får resa fritt i landet från den 13 juni. Beskedet förväntas ha en positiv inverkan på turist och besöksnäringen som drabbats hårt av pandemin.

 

Lufhansa åker ur DAX-index

Lufthansa åker ur tyska DAX-indexet där Frankfurtbörsens 30 största bolag samlas efter mer än 30 år på listan. Bolagets aktie har rasat 38% vilket gör att flygjätten inte längre platsar på listan. Fastighetsbolaget Deutsche Wohnen tar över Lufthansas plats.

 

Stigande bostadspriser i maj

I maj steg bostadspriserna i Sverige med 0,7% jämfört med föregående månad, detta framgår av Valueguards HOX-index.

 

ECB höjer taket för stödköp

Europeiska centralbanken höjer taket för sitt stödköpsprogrammet med 600 miljarder euro och totalt uppgår det nu till 1.350 miljarder euro. Syftet med programmet är att stimulera kreditgivning till hushåll och företag som behöver stöd i rådande tider.