Inditex gör förlust för första gången

Spanska Inditex, som bland annat äger Zara redovisar sin försa kvartalsförlust, någonsin. Under perioden februari-april gjorde bolaget en nettoförlust på 409 miljoner euro. Försäljningen uppgick till 3,3 miljarder euro.

 

Kraftig nedgång på börsen

Under torsdagen föll globala börser på bred front efter oro över ny smittspridning och nedstängning av USA. Stockholmsbörsen tappade ca -5% och USA S&P 500 backade -5,9%. Detta är största nedgångarna sedan mars.

 

FED lämnar räntan oförändrad

USA:s centralbank, Federal Reserve valde tidigare i veckan att lämna räntan oförändrad i intervallet 0-0,25%. Däremot föll antalet nyanmälda arbetslösa jämfört med vad analytikerna hade väntat sig.

 

Tufft för britterna

Den brittiska ekonomin har drabbats hårt av de stora nedstängningarna visar färsk statistik. Landets BNP föll med 20,4% under april månad jämfört med månaden före. Industriproduktionen tappade nästan lika mycket, 20,3%.

 

Kinesiska ön Hainan, bra för investeringar och frihandel

Den tropiska ön Hainan ska underlätta för frihandel och investeringar. Med lockbeten som lägre inkomstskatt och mindre strikta visumregler är förhoppningen att utländska företag dras till ön.