Riksgälden garanterar lån

Tidigare i veckan meddelade Riksgälden att man via företagsakuten utfärdat lånegarantier för totalt 1,45 miljarder kronor inom ramen för garantiprogrammet för nyutlåning till små och medelstora företag.

 

Tuffa tider i Champagne

Det fina sommarvädret gör att årets druvskörd i franska Champagne blivit av extra hög kvalité. Trots detta är 2020 ett katastrof år för distriktet och branschen som beräknas gå med 17,5 miljarder kronor i underskott.

 

Lego går som tåget

Leksakstillverkaren Lego ökade sin försäljning med 14% under årets första halvår. Bolaget säger att restriktioner och nedstängningar ligger bakom den ökade efterfrågan.

 

Nya chocksiffror från Norwegian

Flygbolaget Norwegian har det fortsatt väldigt tufft och deras flygkapacitet låg i augusti 94% under nivån jämfört med samma period föregående år. Antalet passagerare föll till 313 316 vilket är en minskning med 91%.