• Alla inlägg
  • Förvaltarkommentar
  • Fundler Weekly
  • Pension

Fundler Weekly Vecka 38

Ekonominyheterna vecka 38. Veckans viktigaste ekonominyheter och aktuella ämnen uppdateras varje söndag i Fundler weekly.

av Tobias Lundqvist

Vad har lycka för relation till pengar?

Att spara och investera är nödvändigt för att inte minska köpkraften genom inflation och samtidigt låta pengarna växa i takt med marknadens utveckling. Men vad händer när man ser sparmålet som en del av sin egen framgång. Och vad händer när man väntar på att lyckan i livet ska ske när rikedomen är som störst? Vi har frågat Moa Diseborn, beteendevetare och coach, som till vardags jobbar med att guida ekonomiskt priviligierade människor att hitta rätt i livet.

av Annika Javestad

Fundler Weekly Vecka 37

Ekonominyheterna vecka 37. Veckans viktigaste ekonominyheter och aktuella ämnen uppdateras varje söndag i Fundler weekly.

av David Unver

Dags att ta hem vinsten i globalfonder?

Den vanligaste varianten av globalfonder är aktiefonder som investerar i bolag som är noterade på världens olika aktiemarknader. Avsaknaden av diversifiering är en baksida med globalfonder. Det gör att risken för breda nedgångar i globalfonder ökar kraftigt. Förmodligen är det hög tid att trycka på säljknappen och ta hem vinsten.

av David Unver

Fundler Weekly Vecka 36

Ekonominyheterna vecka 36. Veckans viktigaste ekonominyheter och aktuella ämnen uppdateras varje söndag i Fundler weekly.

av Tobias Lundqvist

40 miljarder av svenskars sparande går upp i rök varje år

Varje år går 40 miljarder kronor av svenskars sparande förlorade. Unga har allra sämst koll på risken med att långsiktigt ha pengar på bankkontot.

av Annika Javestad

Fundler Weekly Vecka 35

Ekonominyheterna vecka 35. Veckans viktigaste ekonominyheter och aktuella ämnen uppdateras varje söndag i Fundler weekly.

av Tobias Lundqvist

Förvaltarkommentar augusti 2021

Nya börsrekord tangerades när en klar majoritet av världens aktiemarknader fortsatte att utvecklas positivt i juni. När första halvåret nu kan summeras kan vi konstatera en stark period där de ledande börsindexen steg i genomsnitt 12 procent.

av David Unver