• Alla inlägg
  • Förvaltarkommentar
  • Fundler Weekly
  • Pension

Fundler Weekly vecka 8

Preliminär statistik från Transportstyrelsens visar att nya bilar som såldes förra året släpper ut 23% mindre koldioxidutsläpp än bilar 2019.

av Jacob Liebermann

Stark trend för tillväxtmarknader

Ur ett globalt perspektiv har vi den högsta tillväxten som vi sett på drygt 40 år, vilken är ledd av tillväxtmarknader. Flera tillväxtmarknader, bland andra Kina, Indien och Turkiet, har varit effektiva i hanteringen av virusspridningen.

av David Unver

Fundler Weekly vecka 7

Riksbanksfullmäktige har i enlighet med riksbankslagen lämnat förslag till riksdagen om disposition av Riksbankens vinst för räkenskapsåret 2020.

av Jacob Liebermann

Fundler är ingen fond – Fundler är en rådgivare – men vad är skillnaden?

Fundlers portföljer skiljer sig från enskilda fonder, eftersom de består av fler än ett tillgångsslag. Istället är de en mycket väl optimerad blandning av fonder som skapar den bästa investeringsportföljen anpassad för ditt sparmål.

av Ulf Ahrner

Fundler Weekly vecka 6

Enligt en månadsrapport från branschorganisationen Sveriges Mediebyråer minskade mediainvesteringarna med 18% jämfört med samma period föregående år.

av Jacob Liebermann

Kan aktiv förvaltning egentligen slå sina index?

Det finns nog ingen mer högljudd strid inom förvaltning av pengar, än den mellan förvaltare av traditionella ”aktiva” aktiefonder och så kallade indexfonder. Striden gäller förstås om aktiv förvaltning över tid verkligen kan slå sina jämförelseindex och börsen som helhet.

av Ulf Ahrner

Fundler Weekly vecka 5

För årets fjärde kvartal redovisar Postnord en vinst före skatt på 794 miljoner kronor vilket kan jämföras med en förlust på 34 miljoner under motsvarande kvartal 2020.

av Jacob Liebermann

FÖRVALTARKOMMENTAR JANUARI 2021

Världens aktiemarknader inledde börsåret starkt med ökad investeringsvilja och nya rekordnivåer som följd. Samtliga av Fundlers åtta portföljer redovisade positiva värdeutvecklingar under månaden och steg mellan 0,4 och 1,8 procent.

av David Unver