av Ulf Ahrner
27 december, 2019

Uppdaterad: 30 december, 2019

2019 – ett händelserikt år med Fundler

Vi vill tacka dig som kund för ett fantastiskt 2019. Tillsammans har vi tagit stora kliv mot att uppnå finansiell frihet. Ingen dröm är för stor och ingen investering för liten. Stort tack för ditt förtroende och att du valt att investera genom Fundler!

Inget gör oss mer stolta än att vi kunnat leverera vår affärsidé – att få pengar att växa! Under året lanserade vi tre nya portföljer med fokus på maximal riskjusterad avkastning. Fundlers portfölj Global Framtid har den högsta avkastningen bland alla fondrobotar med hela 39,48% avkastning. Tidshorisont: 01-01-2019 – 19-23-2019.

Nu ser vi fram emot ett spännande 2020. Med nya funktioner och tjänster vill vi göra det möjligt för fler att sätta sina pengar i arbete. Vi önskar alla våra kunder ett riktigt gott slut och en fin start på det nya året.

 

Vi summerar 2019 med några av årets höjdpunkter:

 

Individuella ombalanseringar:

Vi lämnar årtiondets bästa börsår bakom oss. Det väcker frågan om hur börsen kommer röra sig framöver. Vi tror inte på en krasch, men fortsatt stora svängningar. Genom att erbjuda helt individanpassade ombalanseringar, kan vi optimera den riskjusterade avkastningen. Det gör att du som kund behåller din risknivå och minskar risken för nedgångar, även om marknaden svänger.

 

Pensionsprodukt:

Med marknadens större medvetenhet om att ta aktiva beslut i sitt pensionssparande, lanserade Fundler en pensionsprodukt under hösten. Den möjliggör bättre pensionsförvaltning, till en av marknadens lägsta avgifter.

 

Över 40 000 användare:

Under året passerade vi 40 000 användare och i skrivande stund närmar vi oss 44 000. I samband med att vi blir fler som använder Fundlers investeringstjänst, har vi ökat säkerheten ytterligare och förhindrar penningtvätt helt automatiserat genom maskininlärning.

 

Podcast som sätter pengarna i arbete

Under november månad tog vi ytterligare ett steg för att få fler att sätta sina pengar i arbete. Vi lanserade podcasten Fundamentalt där Fundlers rådgivningschef Jacob Liebermann och journalisten Anna Hegestrand pratar öppet och ärligt med kända personer om pengar och spännande livsval. Med fler än tiotusen lyssningar hittills, hoppas vi kunna inspirera fler, missa inte veckans avsnitt med Andreas Weise!

 

*Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

 

Nedan ser du viktiga händelser hos Fundler under 2019:

Fundler-year-2019