av Maria Franzon
11 september, 2020

Uppdaterad: 3 april, 2022

I oktober förra året lanserade Fundler en pensionstjänst i samarbete med Futur Pension (tidigare Danica Pension). Tjänsten innebär att Fundler erbjuder förvaltning av privata pensionsförsäkringar samt intjänad tjänstepension, det vill säga pension som har betalats in av din arbetsgivare.

 

Intresset har varit stort och många har utnyttjat möjligheten att få en gratis pensionsanalys med hjälp av våra rådgivare. I 8 fall av 10 har våra rådgivare kunnat rekommendera ett bättre alternativ för att öka värdet av den slutgiltiga pensionen. Framförallt handlar det om att kunna erbjuda en lägre avgift och anpassa risken till sparhorisonten.

 

– Att ge dina pensionspengar bästa förutsättningar att växa, är förmodligen ett av det viktigaste ekonomiska besluten du tar. Genom att erbjuda marknadens lägsta avgift kan vi i många fall förbättra den slutliga pensionen med hundratusentals kronor för en kund med en längre sparhorisont, säger Jacob Liebermann, rådgivningschef på Fundler.

 

Få har koll på avgiften

Många använder Fundler för det privat pensionssparandet och investerar långsikt genom månadssparande. Men, när det kommer till tjänstepensionen förvaltas den i stor utsträckning av en förmedlare med tillhörande försäkringsbolag och många tar förgivet att förvaltningen sker till bra villkor. Men få har koll på den faktiska avgiften och framförallt hur den påverkar pensionen den dag pengarna ska användas. Genom att aktivt se över avgifterna kan du få ut mer av ditt sparande. Sänker du avgiften med 2 procent, kan du få ut drygt 700 000 kr mer i pension, givet ett startkapital på 500 000 kr och en spartid på 20 år med en genomsnittlig avkastning på 8 procent.

 

– Förutom avgiften är det också viktigt att se över risken. För att ge dina pengar bäst förutsättning att jobba för dig, måste risknivån vara anpassad till sparhorisonten. Eftersom vi inte får ta emot några provisioner riskerar inte våra råd att styras av något annat än det som är bäst lämpat för våra kunder. Det handlar enbart om att rekommendera den portfölj som skapar bäst förutsättningar för kunden, fortsätter Jacob Liebermann, rådgivningchef på Fundler.

 

Med sänkt förvaltningsavgift fortsätter vi att jobba för att dina pensionspengar ska sättas i arbete och ge dig bästa möjliga avkastning den dag du går i pension.

 

Få en gratis pensionsanalys här >>