av Annika Javestad
20 augusti, 2020

Uppdaterad: 11 maj, 2022

Fördelen med att spara genom en fondrobot är att du har en långsiktig förvaltning som är anpassad till din risk, utan att du behöver vara aktiv själv. Det tillsammans med låg avgift och att vi inte tar ut några provisioner ger bästa förutsättningar för att dina pengar ska växa över tid. Nu öppnar vi upp vår bäst presterande portfölj till alla våra kunder.

Vi får ofta frågor om avkastningen verkligen kan jämföras med traditionell förvaltning. På fundler.se jämför vi avkastningen mot andra fondrobotar och liknande portföljer i samma riskklass. Fonderna Avanza Zero och Nordnet Indexfond Sverige har tagits med i jämförelsen eftersom de är gratis och marknadsförs som ett alternativ till andra indexfonder.

I jämförelsen har Global Framtid Potential presterat bättre än samtliga likvärdiga portföljer, varje enskild månad, 12 månader i rad. Hittills i år har portföljen givit 2,07 procent tillväxt och de senaste tolv månaderna 14,3 procent[i]. Global Framtid Potential är därmed den portfölj hos Fundler som presterat allra bäst.

Alla kunder ska ha möjlighet till bra avkastning

Global Framtid har en strategi som fokuserar på segment som förväntas stå för stora delar av börstillväxten på lång sikt och där ett högre risktagande förväntas ge hög avkastning över tid. Tidigare har portföljen varit tillgänglig för den som investerat minst 100 000 kr, men nu är den öppen för alla, oavsett investeringsbelopp (dock lägst 500 kr).

”Det är fantastiskt roligt att vi nu kan ge alla våra kunder möjlighet att långsikt investera i vår bäst presterande portfölj. Med facit i hand kan vi även konstatera att den stod emot vårens nedgång väldigt väl och har samtidigt dragit nytta av rekylen tack vare en hög andel teknikbolag och marknader med hög utvecklingshastighet” säger vår vd och grundare Ulf Ahrner som också är en av Fundlers portföljförvaltare.

Så väljer du Global Framtid potential

Portföljen investerar enbart i aktier, vilket gör att den passar dig som har en lång investeringshorisont. Strategin har den högsta volatiliteten av alla Fundlers portföljer och ligger ungefär i nivå med Stockholmsbörsen, fast med betydlig högre förväntad avkastning. Du kan enkelt ändra portföljen direkt i appen med några enkla steg.

portfolio-global-framtid

Har du några frågor kring portföljen eller hur du ändrar strategi, är du alltid välkommen att höra av dig till oss genom chaten i appen eller på hemsidan.

 

[i] Datum 2020-08-17, Källa: Morningstar

 

 

Mer relaterad läsning

En låg fondavgift gör stor skillnad

Samtliga Fundler-portföljer har slagit index!

Att sprida risken i ditt sparande

Fundler Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare!