av Maria Franzon
21 september, 2018

Uppdaterad: 8 mars, 2022

Välkommen till Fundlers allra första blogginlägg!

Här kommer vi att skriva om spar- & investeringstips som verkligen fungerar, aktuella ämnen & trender, hur du får en bättre privatekonomi och planering, om börsen och mycket mer.

Idag har Fundler tiotusentals användare och vi fortsätter att växa. Det var en milstolpe att få bekräftat allt vi hade hoppats på: att det finns en stark efterfrågan att kunna äga sin framtid på ett lättillgängligt sätt och som alla har råd med. Det var därför vi skapade Fundler – den första oberoende och digitala fondrådgivaren i Norden som hjälper både små och stora sparare.

Hur blev Fundler en revolutionerande app för fondinvestering?

I takt med digitaliseringens framfart och med inspiration från amerikansk fintechutveckling formades idén till att skapa en unik plattform i Sverige baserad på den senaste digitala teknologin och som uteslutande skulle sätta spararen i fokus och vara godkänd av Finansinspektionen.

Målet har alltid varit att göra mer för spararen genom att erbjuda finansiella tjänster som privatpersoner normalt sett inte får tillgång till på grund av det kapitalbehov etablerade aktörer kräver och även med lägre avgifter (de flesta aktörer har höga och ofta dolda avgifter som dramatiskt påverkar avkastningen). Med Fundler kan vi erbjuda skräddarsydd oberoende rådgivning, produkter med hög kvalitet och till lägre priser direkt i mobilen, vilket snabbt blivit en succé bland svenska sparare. När vi lanserade i vintras blev vi snabbt den mest populära och nedladdade sparappen.

Det finns fler fördelar med Fundler: bl.a. att allt görs automatiskt genom sk robotrådgivning och du behöver nästan aldrig göra något själv. Vi är även oberoende vilket innebär att vi aldrig behåller någon provision på vad vi säljer eller rekommenderar – vi ger tillbaks allt till våra kunder.

En av Fundlers nöjda kunder är Michaela Forni , hon recenserar oss såhär:

Om jag skulle beskriva Fundler så skulle jag säga att Fundler är, för fondsparande, vad Uber är för taxivärlden eller vad Foodora är för hämtmat. Nytt, innovativt och den moderna vägen att gå.”

Vi hoppas att du följer med oss på vårt fortsatta äventyr.

Välkommen till Fundler!

Mery Blomqvist
Marknadschef