av Jacob Liebermann
12 maj, 2021

Uppdaterad: 7 december, 2021

Denna vecka gästar Dominika Peczynski Fundlers podd, Fundamentalt. Där berättar hon om karriären som affärskvinna, entreprenör och popstjärna vilken har givit gott om klirr i kassan. Vi ställde Dominika fem snabba frågor kring privatekonomi!

Vilken är din bästa investering?

Som alla andra stockholmare är min bästa investering mitt boende. Där finns större delen av min förmögenhet. Jag är även väldigt duktig på att amortera, som följd är det ofta jag får höra från min man att jag är knäpp som inte låter pengarna växa på börsen istället. Dock har jag betalat tillbaka lån på flera miljoner, och det är jag nöjd med.

Gemensam eller separat relationsekonomi?

På pappret har jag och min man enskild ekonomi, men det stämmer ju inte i vardagen. Vi bryr oss inte om någon köpt mat oftare än den andra. Om någon lagt mer på en resa eller liknande. Det vore annars en riktig erotik-dödare. Min man tjänar mer pengar än vad jag gör, vill han bjuda på en lyxig resa får han mer än gärna göra det!

Vilka utgifter gör hål i din plånbok?

Jag äter gärna ute, helst varje kväll annars blir jag så uttråkad. Med barn och utan barn. I och med Covid har min plånbok däremot blivit lite friskare i år.

Vilken är din bästa ekonomiska läxa?

Den är lite mer företags-ekonomisk än privat, nämligen att försöka hålla majoritetsägande i sina bolag. Det lärde jag mig efter att ha drivit lovesearch och bolaget såldes till match.com vid vad jag ansåg var fel tidpunkt. Jag hade helst väntat med att sälja för att få en större peng, men det var ingenting som jag kunde påverka.

Är du en spara, en slösa eller en investera?

Jag är en mittemellan. Jag har mina käpphästar, bland annat att jag vill amortera. Dock har jag både lägenhet och landställe värda miljoner som nästan är helt obelånade. När alla lån är borta kan jag tänka mig bli alla tre.


Dominika är duktig på att både förvalta och göra av med pengar. För Anna och Jacob avslöjar hon mycket mer än bara sin bästa investering och varför hon aldrig skulle kunna leva med en snål man. Lyssna på samtalet i Fundamentalt!