av Annika Javestad
3 februari, 2022

Uppdaterad: 8 april, 2022

Idag förvaltar vi på Fundler drygt 6 miljarder kronor åt över 60 000 kunder i Sverige. Sedan starten 2016 har vi haft en stark tillväxtresa. Trots att vi utmanar i en traditionell bransch, vittnar tillväxten om marknadens behov av bättre investeringstjänster med fokus på kunden. I samband med en emission tar vi in 60 miljoner kronor i nytt kapital för fortsatt tillväxt.

Med över fem års förvaltningshistorik och det bredaste urvalet av tjänster bland likvärdiga konkurrenter, förstärker vi nu vår position ytterligare. Framför allt handlar det om att fortsätta utveckla produkten och göra bra investeringar tillgängliga för fler.

Anna-Lena Wretman, vd för Fundler

JNE Invest är sedan tidigare den största ägaren och ökar nu sitt innehav i Fundler. Svea Bank AB går in som ny investerare och blir därmed en betydande ägare i samband med emissionen. Tillsammans med ett antal större privata investerare, lägger vi nu grunden för att fortsätta utmana traditionella aktörer och erbjuda bättre investeringsalternativ för både företag och privatpersoner.

Fundler har ett unikt erbjudande och bevisat att bra förvaltning inte handlar om dyra avgifter. Genom att sätta kunden i fokus och ge fler möjlighet till bra avkastning går Fundler och deras tjänster hand i hand med Sveas kundvärden. Därför känns det helt rätt att Svea går in som ägare i Fundler.

Lennart Ågren på Svea Bank

Intresset för börsen har ökat i samband med pandemin och rekordlåga räntor ger inte spararna något alternativ till börsen. Vi på Fundler möter behovet av en välbalanserad portfölj och har genom mänsklig kompetens och en digital plattform kunnat ge dig som kund högre riskjusterad avkastning än likvärdiga konkurrenter.

ulf press di
Tidigare har Dagens Industri skrivit om utvecklingen i våra portföljer

En undersökning från SIFO som vi på Fundler nyligen gjorde, visar att de viktigaste faktorerna för spararna är låga avgifter, anpassad riskspridning och att du själv kan följa utvecklingen av ditt innehav. Undersökningen visar också att endast 17 procent av de tillfrågade upplever att personlig kontakt är viktigt när de investerar sina pengar och att hela 44 procent inte litar på att man får den hjälp man behöver av sin bank.

Med en digital tjänst kan vi minimera avgifterna mot kunden, dessutom vet vi att vår förvaltning överträffar samtliga likvärdiga konkurrenter. Genom att på ett enkelt sätt erbjuda kvalitativ förvaltning till ett lågt pris, är vi helt rätt i tiden och kan ge fler möjlighet till bra avkastning.

Anna-Lena

portfoljer
Vi redovisar innehållet och utvecklingen för våra portföljer på hemsidan.

Vill du veta mer om fondrobotar och hur digitala investeringstjänster utmanar marknaden finns en informativ guide som Börskollen tagit fram. Börskollen är en nyhetssajt som växt fram genom börsintresserade utvecklare som sökte ett enklare sätt att ha ”koll på börsen”. Främsta fokus är att hålla dig som besökare uppdaterad i det stora nyhetsflödet som rör börsen, aktier och investeringar.

Börskollens guide om digital rådgivning genom fondrobotar hittar du här


*Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.