av Annika Javestad
19 november, 2021

Företagare saknar många gånger bra alternativ för att investera sina likvida medel. Inte sällan hamnar de på bankkontot med obefintlig ränta och förlorad avkastning. Årligen försvinner miljarder genom inflationen. Sedan starten 2016 har vi kunnat ge våra privatkunder förstklassig förvaltning till en av marknadens lägsta avgifter. Nu tar vi på Fundler nästa steg och erbjuder samma förvaltning till företag.

Genom vår företagstjänst ger vi alla företagare möjlighet att sätta sitt kapital i arbete. Vi gör det till en låg avgift och villkor som är anpassade för företagarens förutsättningar. Administration och skatterapportering digitaliseras så att du slipper allt pappersarbete, men ändå har full insikt och kontroll och ägna din tid åt annat.

”Egenföretagare driver Sveriges ekonomi, men får många gånger dåliga villkor för att driva sin egen. Vår nya företagstjänst erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att få mer ut av vinsten”

Anna-Lena Wretman, vd

Sveriges företagare består idag till 75 procent av enmansbolag och ytterligare 20 procent är microbolag med 2-10 anställda. För oss på Fundler är det en självklarhet att de som i hög utsträckning driver Sveriges ekonomi ska ha bra verktyg för att enkelt kunna driva sin egen.

Företagare går miste om miljarder

Företagare upplever det som krångligt och dyrt att hitta bra alternativ för pengar som företaget inte har omedelbart behov av. Dessutom finns en oro att inte snabbt ha tillgång till pengarna när de behövs. Det gör att många väljer ett vanligt bankkonto för sin överlikviditet i stället för att se över andra mer lönsamma alternativ. Att låta pengarna ligga på bankkontot kan kännas tryggt, men med tiden sjunker pengarna i värde. Årligen handlar det om miljarder som företag går miste om genom inflationen.

Fundlers nya tjänst är digital och bygger på den redan väl etablerade investeringstjänsten för privatpersoner. Nu blir det enkelt för företagare att investera och dra fördel av börsens utveckling över tid. Investeringen sker i Fundlers portföljer genom en kapitalförsäkring hos Futur Pension. Fundler anpassar och optimerar fondsparandet efter önskad tidshorisont och risknivå – en tidsödande och svår uppgift att göra på egen hand.

Att driva företag är ofta mer än heltidstjänst, det är snarare en livsstil. Det är också förenat med stort ansvar och en högre risk än vid en traditionell anställning. För vår vd Anna-Lena är det en milstolpe att nu även kunna hjälpa den enskilde företagaren som på så många sätt bidrar till samhällets ekonomi.

”Företagarnas ökade möjlighet till bra finansiella tjänster bidrar även till samhället i stort.”

Anna-Lena Wretman, vd

Genom att vara med och bygga upp Getswish från grunden, bolaget bakom betalningstjänsten Swish, var Anna-Lena med och revolutionerade betalningar. Nu vill hon göra samma sak med investeringar och här är svenska egenföretagare en stor och viktig grupp.

Vår företagstjänst i korthet:

Här kan du läsa mer om tjänsten


*Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.