Profilbild
av David Unver
13 februari, 2022

Blue-Ellipsis Noteringsyran mattas av

Den stigande marknadsoron sedan årsskiftet har satt stopp för den starka trenden med börsintroduktioner. Många av de bolag som planerar att noteras har digitala affärsmodeller. Den typen av aktier har värderats ned kraftigt och gjort att bolagen avvaktar med att emittera sina aktier på börsen.

Orange-Ellipsis Räntan oförändrad – kronan faller

Svenska Riksbanken lät räntan stå kvar på noll procent enligt marknadens förväntningar. Den splittrade Riksbanken indikerar nu en första höjning under andra halvåret 2024, vilket är tidigare än väntat jämfört med tidigare bedömningar. Det fick kronan att försvagas mot både euron och dollarn.

Purple-Ellipsis Småspararfavoriten i fortsatt fokus – men rättvis bevakning lyser med sin frånvaro

Livekasinoleverantören Evolution är ett av de minst bevakade bolagen som ingår i OMXS30, indexet över de 30 mest omsatta på Stockholmsbörsen. På grund av hållbarshetsskäl väljer institutionella ägare bort aktien. Konsekvenserna blir sämre estimat och ger ryktesspridning och lösa spekulationer mer spelrum.

Apricot-Ellipsis Fler reser nu med SAS

Flygbolaget SAS ser fram emot ökad aktivitet efter de slopade restriktionerna. I januari reste 758.000 med SAS, vilket är en ökning med 170 procent jämfört med samma månad föregående år. Aktien är upp med närmare 25 procent i år jämfört §med börsen som är ner drygt 10 procent sedan årsskiftet.


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!