av Jacob Liebermann
6 januari, 2019

Uppdaterad: 4 januari, 2019

 

Fundler1 Dell gör comeback på börsen

Teknikbolaget Dell är tillbaka på New York-börsen, fem år efter att grundaren Michael Dell köpte ut bolaget från börsen. Orsaken till börsnoteringen är att bolaget behöver hantera sin höga skuldsättning, på nyårsafton steg aktien med 7,6%.

 

Fundler2 Kinas industri bromsar in

Kinas inköpschefsindex för industrin sjönk till 49,7 i december jämfört med 50,2 i november. Inbromsningen är en indikation på att den externa efterfrågan av kinesiska varor förblir dämpad på grund av handelsspänningarna mellan Kina och USA.

 

Fundler3 Ferrari köper Ferrari

Ferrari har inlett återköp av egna aktier och bolaget kommer i ett första läge att återköpa aktier för totalt 150 miljoner euro. Ferrari har ett mandat att återköpa aktier för totalt 1,5 miljarder euro till och med 2022.

 

Fundler4 2018 – tredje bästa året någonsin för bilförsäljningar

2018 noterades 353.666 nyregistreringar av personbilar enligt nya siffror från Bil Sweden vilket är det tredje bästa året någonsin för personbilar.

 

 Fundler5 Apple skriver ner prognosen för omsättning

Apple skriver ner sin prognos för omsättningen för kvartalet som löpte ut i december på grund av minskad Iphone-försäljning och dåliga försäljningssiffror i Kina. Företaget räknade tidigare med en omsättning på mellan 89 och 93 miljarder dollar. Nu revideras prognosen ner till 84 miljarder dollar.