av Maria Franzon
10 mars, 2019

Uppdaterad: 7 mars, 2019

 

Weekly1 Lägre pension för kommande generationer

Drygt fem av tio svenskar anser att det är rimligt med 80 procent eller mer av slutlönen i pension. 90-talister som vill ha en pension på 80 procent av lönen måste pensionsspara mer än dubbelt så mycket som 60-talisterna. Det betydligt mer utmanande läget med lägre pensioner beror bl.a. på senare inträde på arbetsmarknaden och ökad medellivslängd.

 

Weekly2 En miljon nya användare av Spotify i Indien

Musikströmningstjänsten Spotify lanserades i Indien förra veckan och har redan nått över en miljon användare. Tjänsten är tillgänglig för Indiens 1,3 miljarder invånare i både en premium- och en reklamfinansierad gratisversion. Priset för premiumversionen är ca 16 kronor, vilket är betydligt lägre i jämförelse med andra länder.

 

Weekly3 Handelskriget kan stoppa Volvos elbil i USA

Volvo Cars kommer inte att sälja elbilen Polestar i USA om företaget åker på exporttullar från Kina. Höga exporttullar skulle innebära att bilen skulle bli för dyr. Volvo Cars planerar stället att sikta in sig på andra marknader, som Schweiz och Österrike för att kompensera för bortfallet i USA.

 

Weekly4 Arbetsförmedlingen stänger kontor

 I början av året meddelande arbetsförmedlingen att 4500 personer skulle varslas och i veckan kom beskedet att stänga ner cirka 130 av deras 242 kontor. ”Förhandlingarna om att successivt avveckla ett stort antal kontor drar nu igång och vi räknar med att kunna ta beslut om vilka kontor som blir berörda i slutet av mars”, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör Arbetsförmedlingen.