av Jacob Liebermann
29 mars, 2020

Uppdaterad: 27 mars, 2020

Weekly1 Historiskt stort stödpaket

I veckan röstades det största stödpaket i USA:s historia igenom i den amerikanska senaten. Stödpaketet är på 2 000 miljarder dollar, motsvarande cirka 10% av landets BNP.

 

Weekly2 Sänkt utdelning

Flera svenska storbolag väljer att sänka sin utdelning till följd av rådande Corona situation och i veckan meddelande bland annat Telia och Sandvik att man följer samma spår. Sandvik skall även genomföra ett sparpaket på cirka 1,5 miljarder kronor under året.

 

Weekly3 Hjälp till svenska företag

Regeringen lägger fram ett nytt stödpaket till landets småföretag som bland annat innehåller en tillfällig nedsättning av arbetsgivar- och egenavgifter. Man inför också en så kallad företagsakut som innebär att staten tar en större del av riskerna vid lån än vad bankerna gör.

 

Weekly4 Uppgång på börserna

Världens börser har i stort reagerat positivt på veckans stödpaket som släppts i USA och vi har sett breda uppgångar i såväl Amerika, Europa och Asien.

 

Weekly5 Transportbranschen väntas få det tufft

Enligt branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag har hälften av landets distributionsföretag minskad arbetsbelastning och en femtedel har sagt upp personal.