av Maria Franzon
31 mars, 2019

Uppdaterad: 28 mars, 2019

 

Weekly1 Razzia mot Swedbanks huvudkontor

Ekobrottsmyndigheten (EBM) genomförde i onsdags en razzia mot Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg och EBM har även bekräftat att beslag har gjorts. Vid stängning på onsdagskvällen hade Swedbanks aktie backat 12%. Senare i veckan tvingades även VD Birgitte Bonnesen att avgå och aktien har handelstoppats.

 

Weekly2 Kinesiskt cyberspionage mot Sverige

 Enligt en ny rapport från FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut) knyts den kinesiska regimen till omfattande cyberspionage mot Sverige. Enligt rapporten kan stölden få konsekvenser för Sveriges ekonomi som konkurrensmöjligheter.

 

Weekly3 Fler tar ut sin tjänstepension på kort tid

 Allt fler svenskar väljer att ta ut sina tjänstepensioner under en begränsad tid och enligt AMF kan det komma att sätta enskilda pensionärer i ekonomiskt trångmål. Visar det sig att fler väljer att korta ner sina uttag kan det bli kostsamt för samhället

 

Weekly4 Nya förhandlingar väntar mellan Kina och USA

I torsdags inleddes en ny omgång av handelssamtal mellan USA och Kina i Peking med målet att lösa den utdragna handelskonflikten. Förhandlingarna är de första sedan USA:s president Donald Trump sköt upp införandet av höjda tullar.