av Jacob Liebermann
12 april, 2020

Uppdaterad: 9 april, 2020

Weekly1 Kreditförluster för Swedbank

Swedbank kommer också under årets första kvartal att redovisa kreditförluster på cirka 2,2 miljarder kronor som är kopplade till coronakrisen. Det skriver banken i ett pressmeddelande.

 

Weekly2 Dyrare livsmedel kan komma att vänta

Både svenska bönder och konjunkturinstitutet varnar för stigande priser på matvaror, framförallt grönsaker, frukt och bär. Detta på grund av stängda gränser som nu råder.

 

Weekly3 2,4 miljoner får nu skatteåterbäring

För de som deklarerat digitalt, senaste den 31 mars, har under veckan fått skatteåterbäring på sammanlagt 16,6 miljarder kronor. Enligt Skatteverket innebär det att pengarna bör vara på kontot senast på skärtorsdagen

 

Weekly4 Över 100 konkurser inom handeln

Market rapporterar att 101 företag inom detaljhandeln har gått i konkurs sedan 1 mars. Coronakrisen har slagit mot många handlare. Många har gått i konkurs, befinner sig i rekonstruktion eller vidtar andra åtgärder för att överleva. Konkurserna berör totalt närmare 240 butiker med över 700 anställda som drabbats.

 

Weekly5 A-kassereglerna justeras

Under onsdagen röstade riksdagen för att a-kassereglerna justeras för att ge fler arbetstagare skydd vid eventuell uppsägning. Även egna företagare får ett bättre skydd. De nya reglerna börjar gälla den 13 april och syftar till att ge fler människor stöd vid arbetslöshet. Det tidigare karensavdraget tas också bort, beslutet gäller för ansökningar som avser tid från den 30 mars 2020 till 3 januari 2021.