Profilbild
av David Unver
17 april, 2022

Uppdaterad: 16 april, 2022

Blue-Ellipsis Bud på ”yttrandefriheten”

Miljardären Elon Musk är numera största aktieägaren i sociala medie-plattformen Twitter – där han köpt 9,2 procent av aktierna för drygt 3 miljarder kronor. I veckan lade han ett bud på hela Twitter motsvarande 409 miljarder kr eller 54,2 dollar per aktie. Det ger en premie på 20 procent från fredagens stängningskurs.

Orange-Ellipsis Rapportperioden har börjat svagt

Rapportfloden har inletts med resultatmissar och vinstvarningar. Kursreaktionerna har i vanlig ordning blandade. Detta visar att kriget, höga råvarupriserna, stigande räntorna och den rusande inflationen har påverkat bolagen hårt. Förväntningarna är låga med de som slår estimaten kan belönas väl.

Purple-Ellipsis Covidkrisen i Kina påverkar tillväxten

Landets nolltolerans mot covid-19 har fått stora konsekvenser när stora delar av landet har stängts ner. Samtidigt finns hundratals fartyg i väntan på att lägga till i hamnarna. Sysselsättningen och ekonomiska tillväxten väntas sjunka. Bland de mest drabbade är fordonssektorn efter stängda fabriker

Apricot-Ellipsis Högsta inflationstakten på 30 år

Hushållen upplever den dyraste vardagen på 30 år. Konsumentpriserna i Sverige ökade mer än väntat i årstakt i mars – till 6,1 procent. Månadsförändringen var 1,7 procent. Den höga inflationstakten berodde främst på allmän prisuppgång, högre priser på livsmedel men framför allt stigande el- och drivmedelspriser.


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!