Profilbild
av David Unver
1 maj, 2022

Uppdaterad: 30 april, 2022

Blue-Ellipsis Nu börjar en ny epok

Sverige får plusränta för första gången på 8 år efter att Riksbanken höjde räntan till 0,25 procent. Nu väntas räntehöjningar vid varje penningpolitiskt möte resten av året. Det innebär att epoken av billiga pengar nu är över – en tväromvändning från mötet i februari då inga höjningar spåddes förrän 2024.

Orange-Ellipsis Köpet av Twitter godkänt

Superentreprenören, Tesla-vd:n och världens rikaste man, Elon Musk, köper och tar kontrollen över sociala medie-företaget Twitter. Prislappen landade på 428 miljarder kronor. Köpet innebär att Twitter kommer att avnoteras från börsen, nio år efter sin introduktion.

Purple-Ellipsis Ris och ros för bolagens kvartalsrapporter

Rapportsäsongen är i full gång och resultaten har varit blandade. Verkstad och bank har gått urstarkt medan tillväxtbolagen har haft det tungt. Analytikerna har haft svårt att pricka rätt och har efter rapporterna omreviderat sina prognoser. Bolag som slagit förväntningarna har belönats väl på börsen.

Apricot-Ellipsis Budfesten på väg att ta slut?

Budpremien – skillnaden mellan utgångspris och slutpris – faller tillbaka. De senaste veckornas bostadsaffärer visar att budpremien i snitt varit 9,8 procent. I slutet av februari var motsvarande siffra 10,9 procent. Det är ytterligare tecken på att den heta bostadsmarknaden är på väg att svalna.


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!