Profilbild
av David Unver
22 maj, 2022

Uppdaterad: 21 maj, 2022

Blue-Ellipsis Gigantiskt kapital ligger utanför marknaden

I den senaste investerarenkäten som storbanken Bank of America har genomfört, framgår det att andelen kontanter i fonder är på den högsta nivån på två decennier. Närmare 550 tusen miljarder kronor ligger vid sidlinjen av marknaden i väntan på nytt ingångsläge på börsen.

Orange-Ellipsis Inflationen orsakar störningar i bostadsbyggandet

Den högsta inflationen på över 30 år har gjort att insatsvarorna har ökat dramatiskt. Det gör att storslagna projekt kostar mer än förväntat. Beställare och entreprenörer försöker hitta vägar att minska förlusterna. Det är svårt att se lönsamhet i att fortsätta bygga bostäder i nuvarande klimat.

Purple-Ellipsis Kina sänker räntan – asiatiska börser avslutade veckan starkt

De ledande börserna i Asien tog ett glädjeskutt på fredagen efter att Kinas centralbank sänkt sin viktigaste ränta för bolån – femåriga referensräntan. Sänkningen kommer i ett försök att ge stöd till bostadsmarknaden och för att minska de ekonomiska effekterna av landets hårda coronarestriktioner.

Apricot-Ellipsis Insynspersoner köper i börsrean

Den gångna veckan har insynspersonerna varit aktiva och fyndat när kurserna fallit. Hela 86 procent av alla transaktioner gjordes med köpknappen. Totalt nettoköptes aktier för drygt 400 miljoner kronor. Av dessa stod ordförandena i H&M och Lundbergföretagen för 262 miljoner kr mellan 13 och 17 maj.


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!