av Maria Franzon
16 juni, 2019

Uppdaterad: 13 juni, 2019

 

Weekly1 USA fördröjer handelsavtalet

I veckan uttalade sig Trump om att USA inte kommer sluta ett handelsavtal med Kina om de inte återgår till de tidigare villkoren. Om Kinas president inte träffar honom vid G20-mötet i slutet av juni hotas höjda tullar. Trump anklagar även Kina för valutamanipulation, vilket ska ha underlättat kinesisk handel trots tullarna.

 

Weekly2 Northvolt bygger fabrik i Skellefteå

Batteribolaget Northvolt har säkrat 16 miljarder som behövs för att bygga fabrik i Skellefteå. Fabriken, Northvolt 1, kan ge 1.500 nya jobb i Skellefteå och indirekt flera tusen ytterligare.

 

Weekly3 Dålig månad för detaljhandeln

Maj blev tuff för detaljhandeln. Försäljningen av kläder i butik och via e-handel backade med 10,5% jämfört med maj i fjol, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil.

 

Weekly4 Kinnevik stoppar försäljning av Millicom

Den 3 juni meddelade Kinnevik sin avsikt att i ett särskilt erbjudande i USA sälja 11 miljoner aktier i Millicom och sedan dela ut resterande aktier i teleoperatören till investmentbolagets ägare. Under torsdagen meddelade Kinnevik att de drar tillbaka erbjudandet om försäljning på grund av ”nuvarande marknadsförhållanden”.