av Jacob Liebermann
23 juni, 2019

Uppdaterad: 20 juni, 2019

 

Weekly1 Antalet kvinnor i börsnoterade styrelser ökar

För sjätte året i rad ökar antalet kvinnor i börsnoterade styrelser till 34% och även andelen kvinnor i företagens ledningsgrupper ökar för nionde året i rad till 24%.

 

Weekly2 Byggandet av bostadsrätter avtar

Byggandet av bostadsrätter fortsätter att minska både 2019 och 2020. Enligt boverket beror det här på några faktorer såsom mättnad, kreditrestriktioner och att affärsmodellen för bostadsrätter är i gungning.

 

Weekly3 Färre jobb och tomma butiker

 Svensk Handel spår att 11 000 butiker och 30 000 jobb försvinner under kommande tio år. Den främsta anledningen är digitalisering och att konsumenten föredrar att shoppa online. Samtidigt växer e-handeln så det knakar och spås växa ännu mer.

 

Weekly4 Spotify – Europas högst värderade techbolag

 Europeiska techbolag ångar på ordentligt och det finns all anledning att vara optimistisk. Listan toppas av Spotify som värderas till 228 miljarder kronor och förväntas nå en värdering på 477 miljarder kronor inom tre år enligt GP Bullhound.

 

Weekly5 Fed Reserve lämnar styrräntan oförändrad

 I onsdags meddelade amerikanska riksbanken att styrräntan lämnas oförändrad, 2,25-2,5%. Samtidigt flaggar man för att räntan kan komma att sänkas med uppemot 0,5% till följd av lägre inflation än väntat och osäkert ekonomiskt läge.