av Jacob Liebermann
30 juni, 2019

Uppdaterad: 28 juni, 2019

 

Weekly1 SBAB sänker bolånen

Enligt ett pressmeddelande meddelar SBAB att man sänker räntorna på bolån med löptider från två år och uppåt med mellan 0,10 och 0,40%.

 

Weekly2 Hongkong, världens dyraste stad

 Hongkong toppar idag listan över världens dyraste städer att leva i och Stockholm återfinns på plats 127. Den främsta anledningen till att Sverige och Stockholm blir allt billigare är den svaga kronan.

 

Weekly3 Färre jobb och tomma butiker

 Svensk Handel spår att 11 000 butiker och 30 000 jobb försvinner under kommande tio år. Den främsta anledningen är digitalisering och att konsumenten föredrar att shoppa online. Samtidigt växer e-handeln så det knakar och spås växa ännu mer.

 

Weekly4 Spotify – Europas högst värderade techbolag

 Europeiska techbolag ångar på ordentligt och det finns all anledning att vara optimistisk. Listan toppas av Spotify som värderas till 228 miljarder kronor och förväntas nå en värdering på 477 miljarder kronor inom tre år enligt GP Bullhound.

 

Weekly5 Fed Reserve lämnar styrräntan oförändrad

 I onsdags meddelade amerikanska riksbanken att styrräntan lämnas oförändrad, 2,25-2,5%. Samtidigt flaggar man för att räntan kan komma att sänkas med uppemot 0,5% till följd av lägre inflation än väntat och osäkert ekonomiskt läge.