Profilbild
av Mohammed Salih
17 juli, 2022

Blue-Ellipsis Högsta inflationen i USA på 40 år

Inflationstrycket fortsätter att tynga den amerikanska ekonomin. Junisiffran, 9,1 procents ökning i årstakt, var den högsta sedan december 1981. Även om stor del av inflationen är kopplad till stigande energipriser är dock inflationsproblemet brett. Rensad för mat och energi landade den så kallade kärninflationen på 5,9 procent, även det högre än marknadens förväntningar.
källa >

Orange-Ellipsis Kopparpriset fortsätter att backa

För första gången sedan november 2020 har kopparpriset nu backat till under 7000 dollar per ton. En fortsatt oro för en ekonomisk recession och minskad efterfrågan för grundämnet som används i allt från telefoner till bilar, bidrar till fallet. Prisutvecklingen på koppar har historiskt varit en pålitlig konjunktursignal.
Källa >

Purple-Ellipsis Nedgång i dagligvaruhandeln: ”Handlar mindre eller köper billigare produkter”

Försäljningen inom svensk dagligvaruhandel ökade med 5,1 procent i juni, jämfört med motsvarande månad förra året. Den höga inflationen gjorde däremot att den prisjusterade försäljningsutvecklingen blev minus 6,1 procent. Det visar Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel.
Källa >

Apricot-Ellipsis Lägsta tillväxten i Kina på två år

Kinas tillväxt sjunker i spåren av nedstängningar och en ansträngd fastighetsmarknad. Landets BNP steg endast 0,4 procent under årets andra kvartal, visar nysläppta officiella siffror. Det är den sämsta tillväxten på två år för världens andra största ekonomi. Det sker sedan Kinas största stad Shanghai under våren stängdes ner på grund av en ökande spridning av covid-19, vilket har tvingat fabriker att hålla stängt och försvårat leveranskedjor.
Källa >


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!