Profilbild
av David Unver
19 september, 2021

Uppdaterad: 16 november, 2021

Blue-Ellipsis Fed:s nedtrappning av obligationsköp dröjer

Marknaden prisade in ett Fed-beslut i september kring när minskningen av stödköp ska inledas. Sämre jobbsiffror i augusti skjuter eventuellt upp, men förväntningarna är fortfarande höga att det bör ske i år.
Läs mer >

Orange-Ellipsis Inflationen fortsätter stiga i Sverige

Ekonomisk tillväxt stagnerade under juli-augusti enligt Feds beige book. Detta beror främst på minskad konsumtion Svenska inflationstakten ökade i augusti jämfört med julisiffrorna. Ökningen var högre än såväl Riksbankens som analytikernas förväntningar. Främsta förklaringen är prisökningar på flertal varor och tjänster.
Läs mer >

Purple-Ellipsis Storbank delar ut närmare 50 miljarder kronor

Nordea gör återköp av aktier till ett värde om 49,5 miljarder efter klartecken från ECB. Det är en värdeöverföring till aktieägarna och kan ses som en form av utdelning. Återköpen inleds efter Q3-rapporten.
Läs mer >

Apricot-Ellipsis Trots minskad inflationsoro i USA lyfte inte börserna

Utöver den publika sektorn måste nu all personal på privata bolag >100 anställda vaccinera sig, alt. veckovisa tester. Lägre förväntad inflation i augusti bidrog till en kortvarig lättnad på USA-börserna. Fokus skiftades till den planerade höjningen av bolagsskatten (Bidens nya reformpaket) som dämpade börshumöret under veckan.
Läs mer >


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!