Profilbild
av David Unver
30 januari, 2022

Uppdaterad: 28 januari, 2022

Blue-Ellipsis Positiv start på rapportsäsongen

Under veckan rullades rapportsäsongen i gång på allvar och flera storbolag redovisade goda resultat. Industri- och verkstadsbolagen som hunnit rapportera vittnar om hög efterfrågan, men störningar i distributionskedjor och kapacitetsproblem är fortfarande största orosmolnet – det påverkar framtidsutsikterna.

Orange-Ellipsis Tillväxten i amerikanska ekonomin på historiska höga nivåer – redo att höja räntan

USA:s ekonomi växte snabbare än väntat under fjolårets sista kvartal. I veckan lämnade Federal Reserve räntan oförändrad. Stödköpen i värdepapper upphör i mars och marknaden väntar sig nu en räntehöjning i slutet av kvartalet.  Normalt brukar Fed höja räntan med 0,25 procentenheter åt gången.

Purple-Ellipsis Förändringar i rankningen över världens rikaste människor

Efter årets tuffa börsstart har tech-magnaternas förmögenhet minskat med över 250 miljarder dollar – på en månad. Värdeinvesteraren Warren Buffet är den enda personen rankad bland de 10 rikaste i världen vars nettoförmögenhet har vuxit under månaden. Han går nu om Mark Zuckerberg i listan.

Apricot-Ellipsis Fler länder lättar och häver covid-restriktioner

Danmark blir bland de första länderna att inte längre se Covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom –samtliga restriktioner väntas slopas i februari. England tar bort kravet på covidpass, munskydd och lättar snart på reserestriktioner.  Landets regering menar att Covid-19 ska numera behandlas på samma sätt en influensa.


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!