av Jacob Liebermann
27 januari, 2019

Uppdaterad: 25 januari, 2019

 

Weekly1 Strejk i flera svenska hamnar

Drygt tusen hamnarbetare har gått ut i strejk efter att Hamnarbetarförbundet tackade nej till Sveriges Hamnars bud. Facket har sagt att man vill mötas i nya förhandlingar. Men då måste strejken först avbrytas, enligt arbetsgivarna.

 

Weekly2 Volvo återkallar 200.000 bilar världen över

 Volvo återkallar 37.000 bilar i Sverige efter att det upptäckts att sprickor kan uppstå i en bränsleledning monterad i dieselmotorer. Världen över handlar det om drygt 200.000 återkallanden.

 

Weekly3 Norwegian faller tungt på börsen

 Det brittiska flygbolaget IAG, som äger British Airways, har övergett planerna på att köpa norska Norwegian Air Shuttle, skriver IAG i ett uttalande.

 

Weekly4 Sänkt skatt från och med januari 2019

Årets första lön innebär en skattelättnad på grund av ett jobbskatteavdrag som började gälla efter årsskiftet. Den största skattesänkningen är 210 kronor i månaden och gäller dem med en inkomst på 30 000 kronor i månaden eller mer.

 

Weekly5 Ericsson bättre än väntat

 Telekombolaget Ericssons justerade rörelseresultat blev 2,6 miljarder kronor för det fjärde kvartalet 2018. Trots detta kommer det nedskärningar enligt VD Börje Ekholm, det finns dock inget behov för personalminskning i Sverige utan främst på den globala marknaden.