Profilbild
av David Unver
5 december, 2021

Blue-Ellipsis Omikron, WHO och FED tyngde börshumöret

Världshälsoorganisation meddelade att Omikron har upptäckts i 38 länder från tidigare 23 – på två dagar. Fed överväger att avsluta tillgångsköpen betydligt tidigare än väntat i kölvattnet av den upptrappade inflationsoron. Det sänkte handelshumöret hela veckan.

Orange-Ellipsis Oro för covid-vaccinets ineffektivitet resulterade i rekordhög omsättning

Under tisdagen hade aktier bytt ägare för 54,5 miljarder kr – tredje högsta noteringen någonsin på Stockholmsbörsen. Oro för att befintliga covid-vaccin inte skulle vara effektiva mot omikron ledde till den rekordhöga aktiehandeln.

Purple-Ellipsis Tesla-grundaren har sålt aktier för över 100 miljarder kr

Elon Musk utnyttjade optioner för att köpa 2,1 miljoner aktier för strax över 6 dollar styck. Drygt 44% av dessa såldes inom prisspannet 1.058 och 1.112 dollar, och inbringade 9,2 miljarder kr. Totalt har Musk sålt aktier för 11 miljarder dollar på knappt en månad.

Apricot-Ellipsis Miljarder till pensionsspararnas konton

Pensionsmyndighetens årliga insättning uppgår till 45,5 miljarder kronor. Det är pensionsspararnas intjänade premiepensionsrätter för inkomståret 2020. Miljarderna återinvesteras i PPM-fonderna och tenderar att ge en skjuts uppåt på aktiemarknaden.


Följ Fundler i dina sociala kanaler och håll dig uppdaterad om marknaden och börja fondspara nu!