av Maria Franzon
16 december, 2018

Uppdaterad: 15 december, 2018

 

Fundler1 Enklare vab-regler 2019

Systemet för vård av barn görs om – anmälningsdagen tas bort. Från och med 1 januari 2019 kommer det räcka med att skicka in ansökan om ersättning när barnet blivit frisk. Anmälan måste dock göras inom 90 dagar från första vab-dagen.

 

Fundler2 M & KD-budgetens vinnare och förlorare

Moderaternas och Kristdemokraternas budget röstades igenom i riksdagen på onsdagen. Den viktigaste plånboksnyheten är att skatter sänks för dig som arbetar. Partiernas sänkning av pensionärsskatten innebär även att alla pensionärer får sänkt skatt. Möjliga förlorare spås kunna vara arbetslösa och långtidssjukskrivna.

 

Fundler3 Uppehåll i handelskriget mellan USA & Kina

Ingen lösning i sikte på handelskriget mellan USA och Kina. Trots positiva marknadsreaktioner ses ännu ingen lösning men de olösliga motsättningarna skjutits tre månader fram i tiden.

 

Fundler4 2 av 3 föräldrar sparar till sina barn

Två av tre föräldrar sparar regelbundet till sina barn, enligt en färsk Sifo-undersökning. Över en tredjedel sparar till bostad för barnet och knappt var femte till barnets körkort.

Vanligast är att spara pengarna i fonder – men många sätter också in pengarna på sparkonto med nollränta, vilket eperter menar inte lämpar sig bra för barnspar.