av Jacob Liebermann
30 december, 2018

Uppdaterad: 29 december, 2018

 

Fundler1 Rekorddåliga börser i USA

Dow Jones Index och S&P 500 föll kraftigt på julafton efter veckor av börsoroligheter. Fallet har gjort att december har blivit den sämsta månaden för börserna i New York sedan 1931. Onsdagen bjöd dock på en kraftig rekyl med uppgångar på omkring 5%.

 

Fundler2 Stora besparingar väntar Norwegian

På julafton meddelande Norwegian att man ska spara 2 miljarder kronor. Sparpaketet innebär att ett antal rutter kommer att tas bort, dock är det inte bekräftat vilka.

 

Fundler3 Elpriserna förväntas fortsatt stiga 2019

Elpriserna har skjutit i höjden under 2018 och är de högsta på arton år. Priserna ser ut att fortsätta stiga under 2019 och vattenbrist pekas ut som den största anledningen.

 

Fundler4 Återhämtning i Asien

 Tokyobörsen återhämtade sig efter kraftigt ras på juldagen vilket var det brantaste och djupaste fallet på två år. Bakom fallet finns bland annat en politisk oro som sprider sig i USA.

 

 Fundler5 Nedgång på bostadspriserna under 2018

 Bostadsbyggandet har sjunkit samtidigt som priserna pressats under 2018. Enligt många har det till stor del att göra med finansinspektionens införande av amorteringskravet. Enligt FI själva är det dock enbart positivt att priserna pressats ett par procent senaste året.