av Maria Franzon
3 mars, 2019

Uppdaterad: 1 mars, 2019

 

Weekly1 Trump senarelägger höjningen av importtullar

Efter produktiva handelssamtal mellan USA och Kina skjuts den planerade höjningen av importtullar på kinesiska varor upp. Höjningen var planerad till den 1 mars och med antaganden om fortsatta framsteg planeras ett toppmöte mellan Trump och Kinas president Xi Jinping för att träffa en överenskommelse.

 

Weekly2 May öppnar för förlängd brexit

 Storbritanniens parlament kommer att hålla ytterligare en omröstning angående brexitavtalet den 12 mars. Förlorar regeringen omröstningen kommer parlamentet dagen efter rösta om landet ska lämna EU utan avtal. Detta presenterade Theresa May inför parlamentet under tisdagen. May tillade att om även det förslaget röstas ned så kommer parlamentet den 14:e mars rösta om en eventuell begränsad förlängning av brexitprocessen bortom 29:e mars.

 

Weekly3 AI tar över jobbet som nyhetsankare i Kina

Den statsägda nyhetsbyrån Xinhua i Kina presenterade världens första AI-ankare under det årliga eventet World Internet Conference 2018. Tillsammans med sökmotorföretaget Sogou har de nu tagit fram en ny prototyp som är än mer verklighetstrogen än föregångaren. Enligt Xinhua kommer AI-tekniken inte begränsas till att endast ta över jobbet som nyhetsuppläsare utan även användas inom andra industrier.

 

Weekly4 USA begär möte med Finansinspektionen

Under veckan har USA reagerat på avslöjanden om penningstvättanklagade storbanken Swedbank. Den amerikanska ambassaden i Stockholm begärde under onsdagen ett möte med Finansinspektionen för att få en briefing kring Swedbank och FI:s åtgärder.