av Annika Javestad
22 april, 2021

Fundler är sprunget ur visionen att göra rådgivning bättre och billigare. Fröet till Fundler såddes med kunskapen att traditionell rådgivning var onödigt resurskrävande och kostsam. Dyra provisioner, administration och investeringsråd med varierad kvalité är inte effektivt och många gånger inte heller rättvist. Och det är framförallt inte lönsamt – för dig som sparar.

Sedan starten 2015 har vi jobbat hårt för att leva upp till vår vision, inte minst genom att leverera bra avkastning, till en av marknadens lägsta avgifter. Alla ska ha möjlighet till bra förvaltning, oavsett hur mycket pengar du sparar eller hur mycket erfarenhet du har av investeringar sedan tidigare.

Tänk om vi skulle leka med tanken…

Tillsammans med övriga digitala rådgivningstjänster har vi fortfarande en relativt liten andel av marknadens investerade fondkapital. Men intresset ökar i rekordfart och senaste året har antalet användare hos Fundler ökat med närmare 50 procent. Nu har vi mer än fem års förvaltningshistorik, och vi vet att vår idé om att kombinera mänsklig kunskap med teknisk precision fungerar.

Det kan till och med vara så att vi har fått lite hybris. Över en digital fredagskaffe kom det upp en hypotetisk fråga. Tänk om vi skulle leka med tanken och jämföra hur mycket man hade tjänat på att investera i Fundlers portfölj Global Framtid istället för i någon av de jämförbara storfonderna de senaste åren. Sagt och gjort, att räkna är lite av våra förvaltares specialitet och frågan var lite för spännande för att lämnas okalkylerad.

Vi valde ut de största fonderna och jämförde utvecklingen i procent mot vår portfölj Global Framtid. Därefter räknade vi ut avkastningen i faktiskt värde, baserat på hur mycket pengar fonden förvaltar. Samtliga jämförda fonder är inom samma risknivå och består av 100 procent aktier, källa är Morningstar.

Fundlers Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare!
Fundler Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare! 4
Fundlers Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare!
Fundler Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare! 5

Fundlers portfölj Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare under en period på två år. Det är alltid lätt att vara efterklok, men det är aldrig för sent att börja investera. Genom att anpassa risknivån till ditt sparmål och regelbundet fylla på sparandet skapar du bäst möjlighet att se dina pengar växa över tid. Allt runt omkring sköter vi på Fundler åt dig.

Alla siffror i detalj:

Fundlers Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare!
Fundler Global Framtid hade gjort svenskarna drygt 5 miljarder rikare! 6