av Annika Javestad
15 oktober, 2021

Uppdaterad: 16 november, 2021

På onsdagsmorgonen meddelade Finansinspektionen att företaget Nord Fondkommissions tillstånd för handel av värdepapper dras in. Detta påverkar även Fundlers administration. Sedan sex år tillbaka har vi varit så kallat ”anknutet ombud” till Nord FK. Det är en mycket vanlig modell på finansmarknaden och används av hundratals rådgivningsföretag.

Fundler har eget tillstånd för försäkringsrådgivning, men för förvaring och handel av värdepapper har vi alltså varit så kallat ”anknutet ombud”. Nu kommer Fundler säkra detta administrativa tillstånd på annat sätt. Det finns flera tillgängliga alternativ och inom kort kommer vi presentera vilket vi har valt. Under tiden fortsätter allt precis som tidigare.

Fundlers kunder eller deras sparpengar påverkas inte 

Vår förvaltning fungerar precis som vanligt och pengar som är investerade genom Fundler kommer inte på något sätt att påverkas. Pengar som är investerade på investeringssparkonton i Fundler är spararnas egna tillgångar och dessutom skyddade av statliga Riksgäldens Investerarskydd. 

Fundler har inte marknadsfört eller sålt Nords produkter 

Till skillnad från många av Nords anknutna ombud har Fundler aldrig marknadsfört eller sålt Nords produkter. Fundler står alltså helt utanför den verksamhet som brustit enligt FI:s beslut. 

Vad gör vi nu? 

Vårt fokus just nu är att ta hand om våra kunder och säkerställa att vår förvaltning samt insättningar och uttag hanteras så smidigt som möjligt. Vi lägger också extra tid och kraft på att tala med den som har funderingar. I övrigt fungerar vår verksamhet precis som tidigare. 

Vi på Fundler jobbar fortsatt mot vårt tydliga mål att ge alla kunder lämpliga fondportföljer anpassade till deras individuella sparmål. Med över fem års förvaltningshistorik, vet vi att våra förvaltare Ulf, David och Thomas tillsammans med väl beprövad teknik kan ge marknadsledande avkastning. 

Eftersom vi inte tar emot några provisioner genom vår digitala rådgivning tjänar vi aldrig på att välja en fond framför en annan. Vårt fokus är alltid att ge våra kunder ett investeringsråd anpassade till sparmål och riskvilja, dessutom till en av marknadens lägsta avgifter.