av Annika Javestad
27 november, 2019

Uppdaterad: 17 mars, 2022

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22.3″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.23.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Pengar och ekonomi är ett samtalsämne som svenskar helst undviker. Nu lanserar Fundler livsstilspodden Fundamentalt, där personliga livsval diskuteras med välkända profiler. Inte
minst det som många är nyfikna på – deras relation till pengar. I dag släpps första avsnittet med författaren Sanna Lundell.

 

Trots att pengar är fundamentalt och något alla måste förhålla sig till, är det ett ämne som vi sällan talar högt om. I Fundamentalt Podcast intervjuar Fundlers egen rådgivningschef Jacob Liebermann och journalisten Anna Hegestrand spännande profiler och pratar öppet och okomplicerat om slösbeteenden, investeringar och privatekonomi.

– Det finns en nyfikenhet kring andra människors ekonomi, inte minst då det anses vara hemligt. Men i podden får vi insyn i välkända svenskars inställning till pengar. Vad tjänar Denise Rudberg på sina böcker och hur investerar kändiskrögaren Johan Jureskog sina pengar? Genom att våga prata om både misstag och framgångsnycklar kan vi lära oss av varandra och bidra till att avdramatisera ämnet. Om vi får en enda lyssnare att göra smarta val kring sin ekonomi har vi uppnått det vi vill med podcasten, säger Jacob Liebermann.

 

Pengar är en röd tråd i avsnitten men samtidigt långt ifrån det enda som diskuteras i podcasten Fundamentalt. Med en ny gäst varje avsnitt avhandlas samtalsämnen som ger perspektiv på livet bakom karriären och offentligheten. Journalisten och författaren Sanna Lundell är först ut och delar generöst med sig av både livspusslet och sin relation till privatekonomi tillsammans med sambon Mikael Persbrandt.

 

– Svenskarna är generellt reserverade kring ämnen som rör familjelivet och att få ihop livspusslet. Efter fem år med den topprankade podcasten Livshjulet och över 240 intervjuer vet jag värdet av att kunna lyfta på locket och prata om det tabubelagda. I Fundamentalt pratar vi om just det, med pengar, livsval och privatekonomi som stående inslag. Vi hoppas kunna sprida kunskap och inspiration genom intressanta samtal med våra gäster, säger Anna Hegestrand.

 

I dag, den 27 november släpps det första avsnittet av podcasten Fundamentalt. Varje vecka innan jul släpps nya avsnitt med Johan Jureskog, Denise Rudberg och Bathina Philipson som gäster. Lyssna på premiäravsnittet här:

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]