av Fundler
17 oktober, 2023

Uppdaterad: 19 oktober, 2023

Den 27e november överlåts alla Fundlers kundavtal till Levler, del av Söderberg & Partners Wealth Management AB. Alla berörda kunder ska ha fått email om överlåtandet den 17e oktober. Nedan följer kompletterande information kring överlåtelsen.

Kommer flytten kosta mig något?

Nej, flytten till Levler och Söderberg & Partners Wealth Management AB kommer inte att kosta dig något, varken i flyttavgifter eller skatt. Vi kommet att ta hand om allt det praktiska.

Behöver jag göra något?

Det enda du behöver göra är att gå in på levler.se (eller ladda ner appen) och logga in, så kommer du se ditt ISK konto och ditt innehav. Allt annat praktiskt tar vi hand om åt dig, allt för att du fortsatt ska ha ett billigt och enkelt sparande! 

Varför kan jag inte bli ny kund på Fundler?

Vi har stängt möjligheten för nya kunder att registrera sig hos oss. Detta då Fundler har beslutat att ändra inriktning på sin verksamhet och inte längre kommer att fokusera på direktkunder. Vi tackar dock för visat intresse!

Varför gör ni det här?

Fundler har beslutat att ändra inriktning på sin verksamhet. För att du som kund ska kunna fortsätta med en digital tjänst och spara på ett enkelt sätt i de bästa fonderna, till ett lågt pris, har Fundler beslutat att den 27e november flytta alla kunder och kundavtal till Levler, del av Söderberg & Partner Wealth Management AB), som erbjuder en mycket bra digital tjänst med ett stort utbud av fonder, färdiga fondpaket och billiga avgifter.

Jag tog inte ut mina pengar i tid från Fundler och nu har ni flyttat dem till Levler. Jag vill inte skriva på avtal och öppna ISK hos Levler. Hur får jag ut mina pengar?

Under 30 dagar innan flytten till Levler har du haft möjlighet att ta ut pengarna från ditt sparande hos oss. När nu flytten till Levler har verkställts har vi tyvärr ingen möjlighet att hjälpa dig med uttaget. Därför måste vi hänvisa dig till Levler på (Kontakt) som kan hjälpa till och berätta hur du kommer åt dina pengar.

Vilka är Levler och Söderberg & Partner Wealth Management AB?

Levler är en sparplattform som ägs av Söderberg & Partners. Läs mer om Levler och Söderberg & Partners.

Kommer jag kunna se hur mitt fondpaket rört sig under tiden hos Fundler även hos Levler? “Följer min historik med?”

Nej, din historik från Fundler följer tyvärr inte med.

Har ni gått i konkurs?

Nej, Fundler har valt att göra strategisk förändring som innebär att vi inte längre kommer ha direktkunder. Fundlers framtida fokus kommer istället ligga på att erbjuda vår teknik och investeringstjänst till andra tjänsteföretag.

Måste jag sätta upp autogiro/bankkoppling/månadssparande på nytt?

Ja, din bankkoppling och autogiro mot vårt depåinstitut, Evida AB, kommer i och med flytten att sägas upp. För att bibehålla ditt månadssparande behöver du därför sätta upp ett nytt månadssparande hos Levler. 

Hur påverkar det här min deklaration för 2023? Kommer jag bli dubbelbeskattad? 

Flytten kommer inte påverka din deklaration för 2023 och kommer inte heller medföra någon dubbelbeskattning för dig.

Kommer flytten påverka mitt återbetalningsskydd? 

Nej. När försäkringsbolaget konverterar depåförsäkring till fondförsäkring kommer ev. val av återbetalningsskydd att gälla även efter konverteringen. 

Kommer bytet av pensionsinstitut påverka det äktenskapsförord jag har skrivit med make/maka om enskild egendom?  

Försäkringen kommer finnas kvar i samma försäkringsbolag även efter konvertering från depåförsäkring till fondförsäkring. Likt idag kommer din pensionsförsäkring fortsatt vara privatägd. Detta så till vida att du inte har specificerat vilken pensionsförsäkring som ska utgöra enskild egendom.   

Kommer det här påverka uttagstiden för mig? 

För att underlätta flytten kommer det inte vara möjligt att ta ut pengar ca 5 bankdagar efter den 15e november. Därefter kommer du åt ditt kapital via Levler istället för Fundler.

Jag kommer inte in i appen

Appen är uppe och fungerar till och med 15e november. Efter detta hänvisar vi till Levlers tjänst. Har du problem med inloggning innan detta behöver vi en skärmdump på det du möts av så våra tekniker kan felsöka ärendet. Vi har stängt möjligheten för nya kunder registrera sig sedan 17e oktober. 

Jag kan inte se mina pengar 

Efter den 15e november pågår flytt av dina pengar och kommer därför inte synas hos oss. 
Dina pengar finns naturligtvis kvar men de kommer vara synbara hos Levler först efter 5 bankdagar.

Varför flyttas inte mina ETF:er med? 

Dina andelar i ETF:er kommer inte att flyttas eftersom Levler inte erbjuder handel med ETF:er. Därför kommer Evida att sälja samtliga ETF:er och pengarna från försäljningen kommer att flyttas till ditt konto hos Levler.

Vad kommer jag få betala hos Levler, blir det dyrare för mig? 

Levler och Söderberg & Partners har precis som vi en tydlig vision om att sparande ska vara billigt och enkelt. Exakt vad din kostnad blir hos Levler och Söderberg & Partners ser du hos Levler för sparande i ISK eller hos Futur Pension för sparande i pension. 

Hur påverkar det här mitt företags sparande hos er?  

Ditt företags sparande omfattas av flytten till Söderberg & Partners

Kommer jag ha lika många portföljer hos Levler som jag har hos er eller kommer allt samlas till en portfölj?   

Varje konto med innehav kommer flyttas till nytt konto hos Levler. 

Kommer tomma portföljer att flyttas över till Levler? 

Nej, enbart konton med innehav kommer att flyttas över.

Var kan jag se min pension?

Du kan alltid logga in på Futur Pension för att se ditt pensionssparande men framöver kommer du kunna hitta det hos Söderberg & Partner.