av Maria Franzon
25 september, 2019

Under våren publicerade vi intervjuer med människorna bakom Fundler. Nu tänkte vi låta er lära känna oss på Fundler ännu bättre och denna vecka har vi intervjuat Lincoln Sanderson som är CTO/Teknikchef.

 

Vad gör du när du inte jobbar på Fundler?

På min fritid håller jag på med allt möjligt som har med teknik att göra. Jag programmerar ganska mycket på jobbet och på fritiden gillar jag att programmera olika hobbyprojekt, syssla med datorer och lösa Rubiks kub så snabbt som möjligt.

 

Var är du uppvuxen?

Mina första 17 år spenderade jag i en väldigt liten stad i Australien där det fanns fler kossor och får än människor. Därefter flyttade jag till Sydney där jag fick min första anställning som programmerare och jag jobbade där under 2,5 år. När jag fyllde 21 reste jag till Sverige med tanken att ta lite semester, men jag glömde bort att åka hem någonstans på vägen och har bott här sedan dess.

 

Hur länge har du jobbat på Fundler?

Det känns som att jag började igår, men jag har varit här lite över ett år nu.

 

Vad har du för relation till investeringar?

Min pappa har alltid jobbat inom finans, så att ha koll på ekonomi har jag fått med mig sen barnsben. När jag blev lite äldre och mer medveten om hur man hanterar pengar fick jag snabbt stor respekt för hur båda mina föräldrar hanterat sin ekonomi. De lyckades uppnå sina mål att köpa mark, bygga hus, resa ganska frekvent och fortfarande ha en buffert ifall något oförutsett skulle ske, samtidigt som de uppfostrade mig och min bror. Jag fick lära mig hur viktigt det är att ha en realistiskt bild av vad man vill uppnå och spara med bra investeringsmetoder för att nå sina mål.

 

Har du något särskilt ekonomiskt mål?

Absolut, jag skulle gärna vilja resa mycket oftare och kunna uppleva så mycket som möjligt när jag är utomlands.

 

Varför just det målet och hur ska du komma dit?

Eftersom hela min familj bor kvar i Australien så vill jag gärna kunna resa dit och träffa dem mer regelbundet än vad jag har gjort sen jag flyttade till Sverige. Jag har ett månadssparande som gör att jag kan åka tillbaka till Australien oftare än vad jag kunde göra innan jag började investera hos Fundler.

 

Avslutningsvis kommer några snabba frågor. Vad föredrar du?

Helg eller vardag?
Vardag

Skogen eller storstad?
Skogen

Laga mat eller hämtmat?
Jag älskar att laga mat

Dansa eller snacka?
Snacka

Vegetariskt eller kött?
Kött

Morgon eller kväll?
Morgon

Sött eller salt?
Salt

Gym eller jogga?
Gym