av Maria Franzon
12 juni, 2019

Varje månad publicerar vi intervjuer med människorna bakom Fundler! Denna vecka har vi intervjuat Kristoffer Jansson som jobbar som apputvecklare på Fundler.

 

Hej Kristoffer, berätta kort om dig själv och vad du gör på Fundler!

På Fundler jobbar jag som apputvecklare för iOS och Android. Jag växte upp i en liten ort i Värmland där jag tidigt fann mitt intresse i programmering genom spelutveckling. Det blev snabbt mitt fokus och jag studerade sedan som Datospelsutvecklare med inriktning programmering i Skövde. Efter mina studier har jag främst arbetat som systemutvecklare vilket get mig många erfarenheter som jag har nytta av i mitt jobb på Fundler.

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

Jag börjar jag min dag med att kolla min email och vår projektplanerare för att hålla mig uppdaterad om vad mina medarbetare gör. Jag ser även över våra apploggar för att se till att vår app beter sig som den ska. Jag fortsätter sedan dagen med att utveckla ny eller förbättra redan existerande funktionalitet i appen. För det mesta följer jag en plan om vad som ska utvecklas men med jämna mellanrum sker plötsliga ändringar eller så prioriteras nånting om. När jag skapat en ny version av appen eller gjort förändringar skickar jag den till mina kollegor som antingen godkänner den eller kommer med förbättringsförslag. Efter en hel del testande av funktionaliteten laddar jag slutligen upp den uppdaterade versionen av appen i App Store och Google Play.

 

Varför har du valt att jobba på Fundler?

Som utvecklare ser jag Fundler som en ideal plats för mig att kunna utnyttja mina kunskaper samtidigt som jag får möjligheten att vara med och bygga en tjänst som jag verkligen tror kommer hjälpa många människor.

 

Vad är det bästa spartipset du fått?

Det spartipset jag fått som visat sig vara mest effektivt är att ha ett separat sparande där du för över en summa pengar varje månad för nödsituationer eller större köp. Det hjälper också att tänka kritiskt när man handlar och ifrågasätta ifall man verkligen behöver den där produkten eller om du verkligen borde köpa tre stycken av något bara för att du kanske råkar har en rabattkupong när du egentligen bara behöver en.