av Maria Franzon
6 mars, 2019

Varje månad publicerar vi intervjuer med människorna bakom Fundler! Denna vecka har vi intervjuat Linnea  Sjöberg som jobbar som förvaltningsassistent på Fundler.

 

Hej Linnea, berätta kort om dig själv och vad du gör på Fundler!

På Fundler arbetar jag som förvaltningsassistent och mina arbetsuppgifter innefattar bland annat att genomföra den dagliga tradingen. Jag är uppvuxen i Stockholm och har en examen i Finance efter att ha studerat fyra år på Bryant University i USA och på CASS Business School i London. Ett av mina största intressen är tennis, något som jag spelat hela mitt liv och tävlat i på elitnivå i både Sverige och USA.

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

Det varierar men eftersom det sker insättningar och uttag varje dag så måste handeln genomföras regelbundet. Till mina arbetsuppgifter hör också att ta fram data angående exempelvis avkastning och risk för våra portföljer. Det som är så roligt med Fundler är att ingen dag är den andra lik. Det är alltid något nytt som händer och det finns ett stort driv hos alla, vilket inspirerar mig mycket!

 

Varför har du valt att jobba på Fundler?

Under min studietid hade jag bland annat ett internship i London som gjorde att jag förstod vikten av att ha snabb tillgång till data kopplat till makroekonomiska indikatorer för investeringsbeslut. Under den tidsperioden blev jag allt mer intresserad av den globala finansbranschen och digitaliseringens inverkan. Att jobba på ett fintech som Fundler, under den här snabba utvecklingen, är otroligt spännande. En anledning till att jag har valt att arbeta på Fundler är för att jag verkligen tror på en framtid med digital oberoende investeringsrådgivning tillgänglig för alla!

 

Hur ser du på framtiden för robotrådgivning och robotrådgivare?

Med tanke på den ständigt växande informationsmängden behövs till stor del automatiserade analysmetoder för att kunna fatta rationella investeringsbeslut. Utvecklingen inom AI går otroligt fort och jag är övertygad om att robotar, machine learning, kommer att vara en naturlig del av marknaden. Man ska heller inte glömma bort att robotar redan idag är en framgångsfaktor och att företag satsar mycket på robotisering. Genom robotrådgivning blir det möjligt att effektivisera verksamheten så att det blir bättre för kunderna, tex vad gäller de traditionellt höga förvaltningsavgifterna. Vi lever redan i ett digitaliserat samhälle där vi vill att det mesta ska vara enkelt, felfritt, snabbt och även roligt. Det tror jag även gäller investeringar.

 

Vad är det bästa spartipset du fått?

Ett tips är att vara engagerad i sitt eget sparande och att ta tillvara på de möjligheter som tekniken erbjuder, tex genom att ha automatiska sparanden som investeras i fonder varje månad. Tack vare Fundler behöver du inte längre boka in fysiska möten hos en traditionell rådgivare eller bank utan du kan ha bra koll på alla dina investeringar och göra förändringar när som helst direkt i mobilen, var du än befinner dig!