av Maria Franzon
8 maj, 2019

Uppdaterad: 9 maj, 2019

Varje månad publicerar vi intervjuer med människorna bakom Fundler! Denna vecka har vi intervjuat Osama Benhabara som jobbar som programmerare och webbutvecklare på Fundler.

 

Hej Osama, berätta kort om dig själv och vad du gör på Fundler!

På Fundler arbetar jag som programmerare och webbutvecklare. Jag är uppväxt i Stockholm och har en utbildning inom systemutveckling och teknik. Innan jag började på Fundler har jag varit Jägarsoldat på K3 och arbetat med teknik i en rad olika branscher. Så länge jag kan minnas har jag haft ett stort teknikintresse, så det ter sig väldigt naturligt att jag nu har en teknisk roll på ett företag som Fundler..

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

Jag har nu varit anställd på Fundler i ett par månader och mina arbetsuppgifter varierar mycket från vecka till vecka, men en vanlig arbetsdag kan innehålla allt ifrån att jobba ihop med vår CTO i utvecklingen av våra tjänster och websida till att säkerhetsoptimera företagets datorer.

 

Varför har du valt att jobba på Fundler?

Jag upplever Fundler som är en arbetsplats där jag kan utvecklas mycket och med tiden få mer och mer ansvar. Eftersom jag är en person som stimuleras av problemlösning och högt tempo trivs jag väldigt bra här. Att jag dessutom har fantastiska kollegor är en enorm bonus.

 

Hur ser du på framtiden för robotrådgivning och robotrådgivare?

Jag tror på en ljus framtid för robotrådgivning och att utvecklingen definitivt kommer fortsätta gå snabbt framåt. Robotrådgivning är baserat på AI och algoritmer som inte blandar in känslor och antaganden. Detta gör att rådgivningen blir mer faktabaserad och jämställd, vilket gynnar kunderna.

 

Vad är det bästa spartipset du fått?

Det bästa tipset jag fått är att vara konsekvent, något som egentligen gäller allt man vill lyckas med. Det sägs att ”consistency is the key to success ”. Vilket i sammanhanget innebär att spara regelbundet.
Så ha som mål att VARJE månad spara undan en viss summa pengar som du vet att du kan och kommer kunna spara varje månad.