av Maria Franzon
4 september, 2019

Uppdaterad: 17 mars, 2022

Mattias Egmar
Bor: Bromma
Familj: Fru och två barn
Fritidsintressen: Familjen, träning och matlagning med en öl på helgen
Investeringsmål: Att kunna njuta av livet

Välkommen som ny kund hos Fundler, är du en van investerare?

Nej, egentligen är jag inte så intresserad av aktier och fonder, men jag insåg att jag behövde göra något för att få sparpengarna att växa.

 

Vad har du haft för strategi innan?

Jag har haft pengarna hos banken, både räntekonto och fonder. Men nu har det gått lite väl länge sedan jag fick någon avkastning och jag ville se mig om efter andra alternativ. Nu på senaste tiden har det varit mycket skriverier om minusränta och höjda avgifter också.

 

Vad sparar du till?

Jag har en del pengar kvar på banken på ett vanligt konto för oförutsedda utgifter, men pengar som jag inte kommer röra på minst ett år har jag placerat för att kunna göra roliga saker längre fram, till pensionen och till barnen såklart. Att kunna hjälpa barnen till en bostad kräver en hel del sparande och riktigt bra avkastning.

 

Varför valde du just en robotrådgivare?

Helt ärligt så har jag inte tid att gå till banken och träffa en rådgivare, jag har ingen bra kontaktperson heller. Jag vill heller inte lägga någon tid på att följa upp hur det går, helst ska allt bara skötas automatiskt. Därför passade Fundler mig bra. Efter ett antal frågor fick jag rekommenderat vilka olika portföljer jag skulle investera i, väldigt smidigt och jag vet att jag när som helst kan ta ut pengarna, det känns bra och tryggt.