av Annika Javestad
2 september, 2020

Uppdaterad: 3 april, 2022

Vår affärsidé är att få dina pengar att växa. Vi gör det genom att dra nytta av ny teknik och digitaliseringens fördelar. Vi fortsätter rita om kartan för traditionella sparformer och utmanar marknaden med smartare och billigare investeringsalternativ. Det ska vara enkelt att sätta pengar i arbete och det ska inte kosta mer än nödvändigt.

Därför sänker vi avgiften för våra Smart Index portföljer till 0,20 procent, det gör att vi kan erbjuda våra kunder lägst avgift bland fondrobotarna. Avgiftssänkningen gäller från och med den 1:a september och inkluderar självklart både nya och befintliga kunder.

Vår vd Ulf Ahrner kommenterar avgiftssänkningen;

”Vi vill att alla ska ha möjligheten till ett bra sparande över tid. Genom att radikalt sänka vår avgift sänker vi också ribban för svenskarna att sätta sina pengar i arbete. Traditionellt har finansbolag krävt sparare på höga avgifter för egen vinning. Det vill vi ändra på och går själva i bräschen för att digitalisera en bra sparandeform och göra den mer tillgänglig genom marknadens lägsta pris.”

Den låga förvaltningsavgiften erbjuds från och med den första insättningen med femhundra kronor som minsta startsumma. För belopp över 25 miljoner kronor ligger vår förvaltningsavgift ännu lägre, på 0,15 procent. Det är betydligt billigare än att äga en blandfond hos en nätmäklare eller en bank. Avgiftssänkningen sker automatiskt från och med 1 september, du som kund hos Fundler behöver inte göra något mer än att luta dig tillbaka med vetskapen om att dina pengar får bästa möjlighet att växa.

För våra kunder som investerar genom någon av våra avancerade portföljer med en högre förväntad avkastning över tid, ligger avgiften kvar på en av marknadens lägsta,  0,49 procent oavsett investerat belopp.