av Ulf Ahrner
20 mars, 2020

Uppdaterad: 31 mars, 2022

Just nu råder en situation på marknaden som ingen hade kunnat förutse. Oron kring coronaviruset ökar och börsen svänger kraftigt.

Att aktiemarknaden faller emellanåt är att betrakta som naturligt. Detta är inte den första ekonomiska krisen som börsen hanterat och inte heller den sista. Varje nedgång är mer eller mindre unik och det är svårt att på förhand förutspå vad som ska skapa osäkerhet på börsen.

Att många känner osäkerhet är fullt förståeligt. Det är inte längre bara viruset som skapar oro utan framförallt effekterna på samhället och ekonomin, vilka blir alltmer påtagliga. Det väcker självklart många frågor. Vi har därför samlat information om hur vi på Fundler hanterar situationen just nu.

 

Vår högsta prioritet!

Den stora oron kring coronapandemin har fått ödesdigra effekter på samhället. Även det fallande oljepriset har förstärkt osäkerheten och påverkar företag, världsekonomin och de globala finansmarknaderna. Ingen vågar gissa när börsen vänder upp igen och det tänker vi heller inte göra. Men vi vill däremot understryka att det kommer att vända och att nya möjligheter kommer att uppstå.

Under tiden är vår högsta prioritet på Fundler att ta tillvara de kommande möjligheter och fortsätta göra vårt yttersta för att fortsätta skapa ett tryggt sparande med effektiva och väl optimerade portföljer till låg kostnad.

Fundler har en inbyggd riskspridning och diversifiering i portföljerna som gör att investeringarna inte är beroende av placeringar i enskilda sektorer eller branscher. Det har bland annat bidragit till att samtliga av Fundlers portföljer har stått emot börsfallet bättre än Stockholmbörsens breda Index, OMXSPI.

 

Hur ska jag som kund tänka kring min investering?

Börsen tenderar att återhämta liknande fall långsiktigt och som investerare är det omöjligt att tajma botten eller toppen. Därför bör du investera långsiktigt och helst spara lite varje månad, då jämnar det ut sig över tid.

Lyssna på vårt bonusavsnitt av podcasten Fundamentalt som tar upp de vanligaste frågorna från våra kunder, du hittar avsnittet här: https://fundler.se/podcast/

 

Hur påverkar coronapandemin mig som Fundlerkund?

Det rådande börsklimatet har lett till en väsentligt ökad aktivitet hos våra kunder och frågor till vår kundservice. Vi gör allt vi kan för att svara så snabbt som möjligt på alla viktiga frågor vi får från våra nya och befintliga kunder.

Vill också hänvisa till våra hemsida där de vanligaste frågorna kring vår tjänst besvaras: https://fundler.se/fragor-och-svar

 

Hur hanterar ni på Fundler situationen?

Fördelen med en digital tjänst är att vi fortfarande finns på tillgängliga för dig som kund. Alla våra rådgivare svarar på era frågor precis som vanligt och vår support finns tillgänglig på chatten.

Vi som jobbar på Fundler har delat upp oss för att säkra att verksamheten upprätthålls. Alla former av möten hålls i så stor utsträckning som möjligt digitalt. En stor del av organisationen arbetar på distans för att minimera risken att öka smittspridningen genom pendling till och från jobbet. Vi följer självklart löpande myndigheternas rekommendationer och information om viruset i övrigt.