av Annika Javestad
26 november, 2020

Uppdaterad: 3 april, 2022

För precis ett år sedan lanserade Fundler en pensionstjänst i samarbete med Futur Pension (tidigare Danica Pension). Tjänsten innebär att Fundler erbjuder förvaltning av privata pensionsförsäkringar samt intjänad tjänstepension, det vill säga pension som har betalats in av din arbetsgivare. Som förutsättningarna ser ut i Sverige, med fler pensionärer som ska dela på en mindre summa statliga pengar, är en aktiv pensionsplacering förmodligen en av ditt livs viktigaste investeringar.

Och intresset har varit stort för att få en pensionsanalys. I 9 fall av 10 har våra rådgivare dessutom kunnat rekommendera ett bättre alternativ för att öka värdet av den slutgiltiga pensionen. Framförallt handlar det om att kunna erbjuda en lägre avgift och anpassa risken till sparhorisonten.

– Att ge dina pensionspengar bästa förutsättningar att växa, är förmodligen ett av det viktigaste ekonomiska besluten du tar. Genom att erbjuda en av marknadens lägsta avgifter kan vi i många fall förbättra den slutliga pensionen med hundratusentals kronor för en kund med en längre sparhorisont, säger Jacob Liebermann, rådgivningschef på Fundler.

Genom att aktivt se över avgifterna kan du få ut mer av ditt sparande. Sänker du avgiften med 2 procent, kan du få ut drygt 700 000 kr mer i pension, givet ett startkapital på 500 000 kr och en spartid på 20 år med en genomsnittlig avkastning på 8 procent.

Enkel överblick i våra appar

Sedan lanseringen har produkten utvecklas vidare och nu har du full översyn av din tjänstepension även i våra appar. För att komma igång gör du en pensionsanalys på Fundlers hemsida. Analysen är gratis och helt utan förpliktelser, du åtar dig ingenting genom att få en gratis sammanställning av dina befintliga pensionsplaceringar. Våra rådgivare ser över avgiften hos din nuvarande förvaltare och gör samtidigt en analys av din risknivå. När du anpassar risken till investeringstiden, får dina pengar bästa förutsättningar att växa fram till den dag som dom ska användas.

I våra appar i mobil och på webben kan du sedan följa utvecklingen av din tjänstepension. Självklart omfattas även din tjänstepension av våra vanliga förmåner, som löpande ombalanseringar och ett sparande helt utan provisioner.

Skarmavbild 2020 11 25 kl. 11.50.57